Γεραπετρίτης: Η Εκκλησία να προσαρμοστεί στις τωρινές ανάγκες

“Είναι προφανές ότι και η εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες” δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ.

Όπως δήλωσε, παρότι φαίνεται να υπάρχει μια σχετική αποκλιμάκωση, σταθερή αποκλιμάκωση της τάξεως του 10 έως 20% εβδομαδιαίως δεν είναι τέτοια η οποία να μας οδηγεί στο να είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί στο να έχουμε μια αποκλιμάκωση μέτρων.

Πρόσθεσε: «Ό,τι είναι θα είναι απολύτως μετρημένο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα. Το τι θα ανοίξει που θα είναι απολύτως μετρημένο και σε συνάρτηση με τα δεδομένα που θα μας δώσουν οι επιδημιολόγοι, θα το μάθετε τις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Αναφορικά με το άνοιγμα των εκκλησιών ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Είναι προφανές ότι και η εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες. Καταλαβαίνω ότι τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια είναι πολύ μεγάλες γιορτές τους Χριστιανισμού, σε γενικές γραμμές θα ήθελα να εξάρω τη στάση της εκκλησίας που μέχρι στιγμής με μικρές εξαιρέσεις μεμονωμένες, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αισθάνομαι ότι θα υπάρξει ένας σοβαρός αυτοπεριορισμός και τώρα».

Πηγή: iefimerida.gr