Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Στο πλαίσιο των ιερών Πρωτοκλητείων, πραγματοποιήθηκε, όπως κατ’ έτος, Γενική Ιερατική Σύναξη, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Νέο Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος ευγενώς προσεκλήθη από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, προκειμένου να ομιλήση κατά την Σύναξη.

Η Θεία Λειτουργία αυτή, συνεδέθη κατ’ οικονομίαν Θεού με την κατάταξη στις δέλτους των Αγίων, από το Οικουμενικό Πατριαρχείον, του Οσίου Γερβασίου των Πατρών, αφού κατά την διάρκειά της, έφθασε από την Βασιλεύουσα και το αειλαμπές Φανάριον, η πανευφρόσυνος είδηση για τον Άγιο Γερβάσιο. Την είδηση αυτή ανεκοίνωσε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με βαθειά συγκίνηση, ενώ δάκρυα χαράς έτρεξαν από τα μάτια όλων.

Την ημέρα αυτή ετελέσθη ιερό Μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του μακαρία τη λήξει γενομένου, μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών Νικοδήμου, επί τη επετείω της, προς Κύριον, εκδημίας του.

Οι εργασίες της Ιερατικής Συνάξεως, διεξήχθησαν στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου, όπου προσεφώνησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και εξέφρασε και πάλι την χαρά του προς το ιερατικό Σώμα, της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, για την αγιοκατάταξη του ως αγίου τιμωμένου, ανέκαθεν, ακόμη και εν όσω ζούσε, π. Γερβασίου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ανέπτυξε το θέμα: «Το εκκλησιολογικό φρόνημα του Ιερέως», το οποίο μέσα στο πανηγυρικό και πανευφρόσυνο κλίμα, αφιερώθη στον Αγιο Γερβάσιο και συνεδέθη με την μακαρία, κατά Θεόν, βιοτή και πολιτεία του.

Κατά την διάρκεια της Ιερατικής Συνάξεως συνεζητήθησαν και θέματα διοικητικής και πρακτικής φύσεως.

Κατά την ημέρα αυτή, εγένετο προσκύνημα των Ιερέων στον τάφο και στα ιερά Λείψανα του Αγίου Γερβασίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στα Συχαινά Πατρών.