Γ. Οικονόμου: Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό εάν δεν έχει τα κατάλληλα πιστοποιητικά

Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Οικονόμου. Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα.

«Δίνουμε μεγάλη μάχη για να γίνει η χώρα ανοιχτή στο κλίμα αναζωπύρωσης της πανδημίας και στην άλλη κρίση με τις ανατιμήσεις», τόνισε.

Αναφορικά με την είσοδο στους ναούς, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησιά πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις.

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού.

Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει ράπιντ τεστ μαζί του, για προστασία δική του και των υπολοίπων», διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

«Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του».