Γ. Κώτσηρας: Είμαστε σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων της Διασποράς

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη στήριξη των δεσμών με τους Έλληνες της Διασποράς κατά την επίσκεψή του στο Σικάγο.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Έλμχερστ του Σικάγο, εξέφρασε τη στήριξη της Πολιτείας προς το έργο του Μητροπολίτη του Σικάγο και υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο ίδιος έκανε την εξής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρευρέθηκα στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Έλμχερστ του Σικάγου μαζί με πλήθος πιστών. Η Εκκλησία διαδραματίζει διαχρονικά κομβικό ρόλο στη διατήρηση των δεσμών της Διασποράς μας με τη μητέρα-πατρίδα.

Η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου προσφέρει αξιόλογο έργο σε μια περιοχή, με ιστορική, ιδιαίτερα έντονη παρουσία του Ελληνισμού.

Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται αρωγός, υποστηρίζοντας σταθερά τις ανά τον κόσμο μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας εξέφρασα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ την αμέριστη υποστήριξή μας προς το αξιόλογο έργο που επιτελεί και είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με ομογενείς για τα θέματα που τους απασχολούν και να τους ενημερώσω για μια σειρά πρόσφατων πρωτοβουλιών της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της σχέσης της με τον απανταχού Ελληνισμό.

Είμαστε σταθερά στο πλευρό τους!”