Γ. Γεραπετρίτης: Ελπίδα το Πάσχα να είμαστε στα χωριά μας

Στο MEGA μίλησε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης για την πανδημία και τα νέα μέτρα περιορισμού της.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ελπίδα του το Πάσχα να είμαστε στα χωριά μας, λέγοντας πάντως ότι θα υπάρχουν μέτρα πρόληψης και η χρήση μάσκας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι είμαστε πολύ μακριά για να γίνει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς εκτενών απαγορεύσεων για μακρύ χρονικό διάστημα και η λογική των τελευταίων μέτρων ήταν να κλείσουν κάποια παράθυρα κινητικότητας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά και η κοινωνία. «Είναι μια μάχη με τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το lockdown δήλωσε πως η παράτασή του ή όχι θα εξεταστεί επίκαιρα.

Μίλησε για τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά και συμπέρανε πως σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Εκτίμησε ότι μέχρι τις 25 Μαρτίου η κατάσταση θα είναι καλύτερη.