Γ. Χρυσουλάκης: Ξεκινάμε φέτος δυναμικά την υλοποίηση των προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών και νέων Ομογενών απ’ όλον τον κόσμο

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, πιστή στο όραμά για της για ενίσχυση και σύσφιξη των δεσμών των Aποδήμων Ελλήνων με την Ελλάδα, προχωράει και φέτος το καλοκαίρι, δυναμικά, στην υλοποίηση και στήριξη ενός ευρέος και φιλόδοξου προγράμματος φιλοξενίας παιδιών και νέων Ομογενών απ’ όλον τον κόσμο.

Φέτος, όπως και πέρυσι, παιδιά, νέες και νέοι της ελληνικής Διασποράς απ’ όλον τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα προγράμματα φιλοξενίας και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί και στηρίζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η επανασύνδεση και εξοικείωση των παιδιών και των νέων του Απόδημου Ελληνισμού με τις ρίζες τους, τον τόπο καταγωγής τους, τον μοναδικό πλούτο του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εθνική τους συνείδηση και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Οι νέες και οι νέοι Ομογενείς μας αποτελούν το πλέον πολύτιμο κεφάλαιο του Οικουμενικού Ελληνισμού και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας στα πέρατα του κόσμου.
Τα επιμέρους προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων της Διασποράς στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις φιλοξενίες που θα υλοποιηθούν και θα στηριχθούν είναι οι ακόλουθες: