“Φρένο” του Μητροπολίτη Σταγών για κινηματογράφηση της “Αμάλ” στα Μετέωρα

“Φρένο” βάζει ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στα σχέδια των διοργανωτών του δρώμενου “Αμάλ” για κινηματογράφηση σε χώρους των Μετεώρων.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με επιστολή του Μητροπολίτη Θεοκλήτου προς τον δήμαρχο Μετεώρων αλλά και προς την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων, δηλώνει πως δεν δίνει έγκριση για την πραγματοποίηση δρώμενων στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησσίου του Αγίου Αντώνιου στην Καλαμπάκα ή στην Μονή Αγίου Αντώνιου Μετεώρων.

Το δρώμενο, αφορά σε μια μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων, την “Αμάλ”, που συμβολίζει μια προσφυγόπουλα από τη Συρία, η οποία ξεκίνησε από την Τουρκία και θα περάσει από την Ελάαδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις ανάγκες των προσφύγων.

Στην ιστοσελίδα των διοργανωτών του δρώμενου, αναφέρεται ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ασκήσεις “top rope και slackline από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου ή στη Μονή Αγίου Αντωνίου Μετεώρων”.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, “δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Προσθέτει δε πως “ανάλογες δραστηριότητες άλλωστε, δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού κια μάλιστα, τη στιγμή κατά την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη τη χώρα η λιτάνευση της Αγίας εικόνος της Παναγίας μας!”.