Φιλανθρωπικό διήμερο από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών

Ένα όμορφο και κατά πάντα επιτυχημένο φιλανθρωπικό διήμερο διοργάνωσε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πατρών, στην παλαιότερη συνοικία της Πάτρας, στην Πλατεία Ανδρούτσου, στο γραφικό Βλατερό.

Η πρωτότυπη και ωραία αυτή πρωτοβουλία του Ιερού Ναού, έτυχε της μεγάλης ανταποκρίσεως του ευσεβούς Λαού της Ενορίας και όχι μόνο, αφού πλήθος κόσμου συμμετείχε προκειμένου να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ιστορικής Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για την σημασία της προσφοράς της αγάπης προς τους ενδεείς και εμπεριστάτους συνανθρώπους, μάλιστα σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς.

Συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού για τη δραστηριότητα αυτή και γενικώς για τη λειτουργική και κοινωνική ζωή και δράση της Ενορίας. Επίσης, ευχαρίστησε όλα τα χορευτικά σχήματα τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι και τις δύο ημέρες έδωσαν το «παρών», ώστε να δοθεί το μήνυμα της βοηθείας στους αναξιοπαθούντες.

Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν τα χορευτικά σχήματα:

Πανειπηρωτικός Σύλλογος Πατρών,

Φάρος Ποντίων Πατρών

Ακρίτες του Αιγαίου

Μωραίτες εν Χορώ

Λαογραφικός χορευτικός Σύλλογος «Ο Φίλερης»

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών

Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών.

Στην ως άνω εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πολλοί άλλοι Κληρικοί και πλήθος Λαού.