Ευχές της Ιεράς Συνόδου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Επιστολή συμπαθείας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, απέστειλε σήμερα ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχές της Ιεράς Συνόδου καθώς και του ίδιου για ταχεία ανάρρωση.

Ακολουθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών:

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κύριε Αναστάσιε, την Υμετέραν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Μετ’ ιδιαιτέρας συγκινήσεως και αγωνίας επληροφορήθημεν περί της επισυμβάσης ασθενείας της Υμετέρας λίαν ημίν αγαπητής και περισπουδάστου Μακαριότητος, διό και προαγόμεθα διά του παρόντος αδελφικού ημών Γράμματος ίνα εκφράσωμεν Αυτή την βαθείαν συμπάθειαν της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς ημών Συνόδου και ημών προσωπικώς.

Δεόμενοι δε υποκαρδίως του ιατρού των ψυχών και των σωμάτων ημών Κυρίου υπέρ της ταχείας αποκαταστάσεως της πολυτίμου υγίειας της Υμετέρας Μακαριότητος, ευχόμεθα Υμίν όπως ο Σωτήρ ημών, ο αναλαμβάνων τας ασθενείας των τέκνων Αυτού, επιρρωννύη Υμάς και χαρίζηται μακρότητα ημερών, έτι και έτι ευκλεή Αρχιεπισκοπείαν και πάσαν άλλην δωρημάτων τελείων δαψίλειαν.

Κατασπαζόμενοι Υμάς εν φιλήματι αγίω διατελούμεν της Υμετέρας Μακαριότητος αγαπητός αδελφός και όλως πρόθυμος»

† Ο Αθηνών Ιερώνυμος, Πρόεδρος