Εξόδιος ακολουθία συνταξιούχου ιερέα π. Κωνσταντίνου Νικολάου

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του συνταξιούχου ιερέα π. Κωνσταντίνου Νικολάου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Θηβών, στον οποίο διηκόνησε για πάρα πολλά χρόνια.

Στην εξόδιο ακολουθία, που έγινε με την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχε και ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ και ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σκουφίδης, αφού ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος για πολλά χρόνια παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα εξυπηρετούσε τις λειτουργικές ανάγκες του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θηβών.

Για τον π. Κωνσταντίνο μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών π. Γεώργιος Τουλουμάκος και ο Εφημέριος του Ναού των Αγίων Θεοδώρων π. Δανιήλ Στέφας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον μακαριστό ιερέα, ο οποίος, όπως είπε, ήταν απλός, προσηνής και καλόκαρδος άνθρωπος και πάντα πρόθυμος για κάθε διακονία, που του ανέθετε η Εκκλησία, και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει παρηγορία και ενίσχυση στην πρεσβυτέρα του και στα παιδιά του.

Ο π. Κωνσταντίνος, εκτός από το στρατόπεδο, προσέφερε τις υπηρεσίες του και στο Γραφείο της Ι. Μητροπόλεως στην πόλη των Θηβών, καθώς και στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης» Θηβών ως μέλος του Δ.Σ.

Η ταφή του μακαριστού ιερέως έγινε στη γενέτειρά του, την Τανάγρα.