Εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του cretaive.gr, έπειτα από 51 ημέρες νοσηλείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, έλαβε εξιτήριο από τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και επέστρεψε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου θα συνεχίσει να λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα για την περαιτέρω πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Για προληπτικούς λόγους πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης καθώς επίσης ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. Μεθόδιος και όλοι οι κληρικοί και λαϊκοί, που εργάζονται στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο για τον Covid-19 και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Θερμές ευχαριστίες, εκφράζει κ. Ειρηναίος μέσω της ανακοίνωσης προς τον Διευθυντή της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας, Καθηγητή κ. Βασίλειο Γεωργόπουλο, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μονάδας, τον Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μήτσια και όλους τους Ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής, καθώς και τον Διοικητή του ΠΑ.Γ.Ν.Η, Καθηγητή κ. Γεώργιο Χαλκιαδάκη καθώς επίσης σε όλους τους ανθρώπους, Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς, για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης, καθώς και για τις διαρκείς προσευχές τους.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι για κατόπιν αυστηρής υπόδειξης των γιατρών, απαγορεύονται οι επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο, για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων.

Την αποφυγή των επισκέψεων στον κ. Ειρηναίο αναφέρει και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκης σε ανακοίνωση του: «Υπενθυμίζεται ότι, απαγορεύονται οι επισκέψεις στον Σεβασμιότατο και κατ’οίκον, λόγω της παρούσας κατάστασης. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στα καθήκοντα του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης είχε εισαχθεί στην Εντατική του Νοσοκομείου στις 27 Σεπτεμβρίου, με νευρολογικής φύσεως πρόβλημα.

.