Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα – Εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής

Photo credits: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ενώ περισσότερα από δέκα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η φωτιά φαίνεται να πλησιάζει το στρατόπεδο στην ίδια περιοχή τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά μια και το μεσημέρι η πυρκαγιά βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, σύμφωνα με το ertnews.gr.

«Με λεωφορεία 150 άτομα πήγαν σε ασφαλή σημεία, είτε σε άλλα γηροκομεία είτε σε νοσοκομεία», ανέφερε ο κ. Τοπαλίδης στο ertnews.gr. «Είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Εκκενώσαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής», πρόσθεσε.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την συνδρομή της πυροσβεστικής εκκένώσαν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και καταφέραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα, ανάμεσα σε δέντρα, στην περιοχή.

Χάρη στο ερπυστριοφόρο της πυροσβεστικής σβήστηκαν οι φωτιές που είχαν μπει στις αυλές των σπιτιών στην Πάρνηθα, στο δήμο Αχαρνών.

Photo: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Πάρνηθα – Εκκενώθηκαν οικισμοί στους πρόποδες

Στα όρια Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από χθες το πρωί στην περιοχή της Φύλης.  Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά.

Αναφορικά με το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Photo: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Β. Κικίλιας : Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα – Διερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών σε Έβρο – Ροδόπη από ειδικά κλιμάκια

Το χειρότερο καλοκαίρι από τότε που συλλέγονται στοιχεία  είναι το φετινό σ΄ότι αφορά τις συνθήκες κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών , δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη τύπου , χαρακτήρισε  ” εξαιρετικά κρίσιμη” την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Η ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης όταν εκδηλώθηκε χθες η πυρκαγιά, υπήρξε άμεση, με ρίψεις νερού από εναέρια μέσα εντός 5 λεπτών, πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι μόνο το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 209 δασικές πυρκαγιές και αναφερόμενος στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου που δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες  είπε ότι από ειδικά κλιμάκια των συναρμόδιων Αρχών (ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής) διερευνώνται τα  αίτια.

Photo: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI