Eξ αποστάσεως η διδασκαλία στη Θεολογική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης εξαιτίας του κορονοϊού

© Spbda.ru

του Κώστα Ονισένκο

Ομάδα εργασίας που συνεδρίασε την Δευτέρα υπό του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου αποφάσισε μεταξύ άλλων να θέσει σε καθεστώς εξ αποστάσεως διδασκαλίας την Θεολογική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης εξαιτίας της απειλής του κορονοϊού.

Ως εκ τούτου, η Σχολή κάλεσε όλους τους φοιτητές της να αποχωρήσουν και να μεταβούν στους τόπους διαμονής τους. Όσοι φοιτητές επιθυμούν να παραμείνουν στη σχολή πρέπει μέχρι την 1η Οκτωβρίου να στείλουν ανάλογο αίτημα προς τη γραμματεία της Σχολής.

Μέχρι χθες, τέσσερις από τους φοιτητές παρέμειναν σε καραντίνα υπό ιατρική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι φοιτητές που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ανάρρωσαν και έπειτα από 14 ημέρες καραντίνας και αφότου έγιναν δύο επαναλαμβανόμενα τεστ και δεν παρατηρήθηκαν συμπτώματα, βγήκαν από την καραντίνα.

Η Θεολογική της Αγίας Πετρούπολης είχε κλείσει στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν εντοπίστηκαν φοιτητές με κορονοϊό. Ο ακριβής αριθμός τους δεν έγινε γνωστός. Αρχικά είχε αποφασιστεί η καραντίνα να διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, ωστόσο εκτιμώντας την κατάσταση αποφασίστηκε η λειτουργία της Σχολής σε καθεστώς απομακρυσμένης διδασκαλίας μέχρις ότου κριθεί ασφαλής η επαναλειτουργία της.