Ευλογημενος να εισαι Στέφανε!

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας, Στέφανος Ντούσκος χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στο απλό σκιφ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

Σε ανάρτησή της η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας αναφέρει τα λόγια του αθλητή ο οποίος την ύστατη στιγμή της προσπάθειας του καλούσε τον Θεό να τον βοηθήσει.

“«”Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη.” Έλεγα στα τελευταία 500 μέτρα.» Τα λόγια του Στέφανου Ντούσκου λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο απλό σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Στέφανος κατακτά το πρώτο Χρυσό για την Ελλάδα και δηλώνει ότι αυτό το μετάλλιο είναι. «Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες». Ευλογημένος να είσαι Στέφανε και να μας κάνεις πάντα υπερήφανους τόσο με τις επιτυχίες σου όσο και με το ήθος σου!” αναφέρει η ανάρτηση της Μητρόπολης.