Έβδομο Ιερατικό Συνέδριο Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας

Την Δευτέρα του Αντιπάσχα 24 Απριλίου 2023, διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης, το 7ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Μητρόπολης, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν προτάσεως του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιον: «Άξιον Εστί», εντός των Κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη και ακολού­θησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολη.

Την εναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Μητροπολίτης και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον κεντρικό Ομιλητή του Συνεδρίου, Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ιερωσύνη κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης».

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, αντηλ­λα­γησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Μητροπολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον υψηλό προσκεκλημένο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο και ευχήθηκε στους Κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό και ενίσχυση.