Έτοιμος ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών για το Συνέδριο του Περιοδικού “Θεολογία”

Έτοιμος για την έναρξη του Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία” είναι ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών.

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο επί τη συμπληρώσει εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού της υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» θα διεξαχθεί με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν από σήμερα 11 Οκτωβρίου έως την 14η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Ένα θέμα που σχετίζεται με τις αλλαγές που επιφέρει η πρόοδος της τεχνολογίας και η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητά και στον κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό μας βίο.

Στο Συνέδριο, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί από την Ιερά Σύνοδο και τον Πρόεδρο Αυτής, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκαθήμενοι και εκπρόσωποι Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιείται σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών, ενώ οι λοιπές συνεδρίες (12-14 Ὀκτωβρίου 2023) θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/EUROKINISSI