Ετήσιο Μνημόσυνο της Μοναχής Αρσενίας στην Μονή Παναγίας Μακρυρράχης από τον Μητροπολίτη Κίτρους

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος την Κυριακή Γ΄ Νηστειών 7 Απριλίου, πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, όπου τέλεσε και την Σταυροπροσκύνηση.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό και στους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Αιγινίου.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, πρωί, δέχθηκε την επίσκεψη του Οσιολ. Μοναχού π. Παταπίου Καυσοκαλυβίτη, ο οποίος ομίλησε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής Σταυροπροσκυνήσεως.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου είχε ακαδημαϊκή συνεργασία με Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου. Το  απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς. Το βράδυ είχε συνάντηση με κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τρίτη 9 Απριλίου, πρωί, δέχθηκε την επίσκεψη διαφόρων προσώπων στο Μητροπολιτικό Γραφείο και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μοσχοχωρίου.

Την ίδια ημέρα, βράδυ, προήδρευσε του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, πρωί, είχε συνάντηση συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε τα Θυρανοίξια και την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο Αγίων Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας της Ενορίας Κορινού. Κατά τις Ιερές Ακολουθίες έψαλε η Μικτή Χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Την ίδια ημέρα, βράδυ, δέχθηκε σε επίσκεψη συνεργασίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, πρωί, δέχθηκε την επίσκεψη διαφόρων προσώπων στο Μητροπολιτικό Γραφείο και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, είχε συναντήσεις συνεργασίας με Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, για τη διοργάνωση διαφόρων εκκλησιαστικών δράσεων.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου, πρωί, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Την ίδια ημέρα, πρωί, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων», όπου είχε συναντήσεις γνωριμίας και επικοινωνίας με μαθητές β΄- γ΄ γυμνασίου και α΄ – β΄ λυκείου.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και παιδιά λυκείου από τη Μολδαβία Ρουμανίας, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus Plus.

– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Π. Κεραμιδίου.

Την ίδια ημέρα, βράδυ, χοροστάτησε στην δεύτερη Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης

Το Σάββατο 13 Απριλίου, πρωί, τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της Μοναχής Αρσενίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, είχε συνάντηση συνεργασίας με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) Άγγελα Γκερέκου, με την ευκαιρία της δράσεως «Ανθισμένες Κερασιές» στον Κολινδρό.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στην Παννυχίδα, Νυκτερινή Ασματική Ακολουθία του Κοσμικού Βυζαντινού Τυπικού, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης. Κατά την Ακολουθία μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Γρηγόριος Στάθης.