Εσπερινός ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην Πιτσιλιά

Πραγματοποιήθηκε, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Εβδομάδας του Αγίου Πνεύματος, την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον ομώνυμο ναό της ορεινής κοινότητας Αγίου Θεοδώρου Πιτσιλιάς.

Κατόπιν προσκλήσεως των κοινοτικών αρχών, την κανονική άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Τον Επίσκοπο Μεσαορίας υποδέχθηκε με τα καπνιστομέρρεχα στην είσοδο του Ναού η Εκκλησιαστικός Επίτροπος κ. Γιαννούλα Οικονόμου. Κατά τη διάρκεια της χοροστασίας το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν, μαζί με τον εφημέριο της κοινότητας π. Νικόλαο Κοσμίν Βελετεάν, οι κληρικοί των γύρω κοινοτήτων, καθώς και ιερείς από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Ο Θεοφιλέστατος, στο κήρυγμα του θείου λόγου, αναφέρθηκε στην εορτή όλης της εβδομάδας, ένεκα της Αγίας Πεντηκοστής, της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στο υπερώο της Ιερουσαλήμ και της φανέρωσης στον κόσμο του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδας. Καταλήγοντας στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Θεόδωρο το Στρατηλάτη, εξηγώντας γιατί οι χριστιανοί τιμούν και σέβονται τα ιερά λείψανα, αφού αγιάζεται ο όλος άνθρωπος ως ψυχοσωματική προσωπικότητα.  Το σώμα είναι ναός του εντός ημών Αγίου Πνεύματος.

Ευχαρίστησε για την πρόσκληση, η οποία παρέμενε ανοικτή από το 2018 και 2019 και ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

Κλείνοντας, ο Μεσαορίας Γρηγόριος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου.

Και οι πιστοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, για την καλοσύνη που είχε να επισκεφθεί επανειλημμένως την κοινότητά τους και να χοροστατήσει στον Εσπερινό του Αγίου Θεοδώρου, καθώς επίσης να μιλήσει στο εκκλησίασμα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κεκκουρής