Εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό και υποκείμενα νοσήματα ο ηγούμενος Εφραίμ (upd)

© protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:09

Στην Αθήνα για να νοσηλευτεί σε κλινική Covid του Ευαγγελισμού μεταφέρεται εσπευσμένα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, Εφραίμ.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε διαγνωστεί πριν από λίγες ημέρες, θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, η κατάσταση της υγείας του ηγουμένου επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες, για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι στη διοίκηση του Αγίου Όρους έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, θα νοσηλευτεί σε κλίνη της μονάδας αυξημένης φροντίδας, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη αγωγή και φροντίδα, με τους γιατρούς ωστόσο να αναμένουν την άφιξή του στο νοσοκομείο για να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγούμενος Εφραίμ δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid ενώ πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη) και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση της Μονής Βατοπαιδίου

Την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου, ο Γέροντας Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Συναφώς πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής.

Ο Γέροντας παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά για προληπτικούς λόγους οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση.

Από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος.

Εκ της Ιεράς Μονής