Επιβεβαίωση του OrthodoxTimes: Ένας ακόμη Μητροπολίτης των ΓΟΧ εντάχθηκε στο “Πατριαρχείο Κιέβου” του Φιλάρετου

Τον Μητροπολίτη “Δερβενοχωρίων, Αυλίδας, Ελικώνας και πάσης Κωπαϊδος” Χρυσόστομο Καλλή της οργάνωσης Παλαιοημερολογιτών ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) δέχτηκε στις τάξεις του -καταργηθέντος πλέον- “Πατριαρχείου Κιέβου”, ο Μητροπολίτης πρώην Κιέβου Φιλάρετος, επιβεβαιώνοντας πλήρως, προηγούμενο δημοσίευμα του OrthodoxTimes.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του λεγόμενου “Πατριαρχείου Κιέβου” με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Φιλάρετο, “το συμβούλιο των Επισκόπων υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο”, συνεδρίασε στις 13 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των αποφάσεων της Συνόδου, ήταν και το να δεχθεί -“κατόπιν αιτήματός του”- τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο (Καλλή) “με τις ενορίες και τους κληρικούς που ανήκουν στην Επισκοπή του της Ελληνικής Εκκλησίας Παλαιοημερολογιτών, στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου”.

Η ανακοίνωση αυτή από την οργάνωση του Φιλάρετου, έρχεται να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του orthodoxtimes.gr από τις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο ο Φιλάρετος, επιχειρεί να … μαζέψει όλους τους Έλληνες παλαιοημερολογίτες κάτω από το «ωμοφόριο» του.

Το δημοσιεύμα ανέφερε πως μετά την «ένταξη» στο «Πατριαρχείο Κιέβου» του «Μητροπολίτη Αιγίνης και Πόρου» Αυξεντίου (Μαρίνη), της οργάνωσης παλαιοημερολογιτών ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί), που έγινε στις 23 Οκτωβρίου, ο Φιλάρετος ήρθε σε επαφή και με άλλους παλαιοημερολογίτες στην Ελλάδα, και ότι μάλιστα θεωρούνταν επικείμενη η ένταξη και νέου μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών περί τα μέσα Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση δηλαδή της «Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείο Κιέβου».