Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η τριήμερη διανομή του ΚΕΣΟ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, αλλά και του αναπληρωτή προέδρου του Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, η τριήμερη διανομή τροφίμων και ειδών Α’ ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του, της οδού Αχαρνών, για τον μήνα Ιούλιο, που διοργάνωσε η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ, με τους συνεργάτες του συγκεκριμένου Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η διανομή ξεκίνησε από την Τετάρτη 21/7. Η διεξαγωγή αυτής, έγινε βάση της εφαρμογής όλων των πρωτόκολλων ασφαλείας και προστασίας της Υγείας, που υπαγορεύουν οι υγειονομικές Υπηρεσίες και ο ΕΟΔΥ λόγω της επικράτησης του στελέχους Δ του μεταλλαγμένου κορωνοϊού.

Από την διανομή ωφελήθηκαν τελικά 364 οικογένειες. Όλες, ήταν έτσι διαμοιρασμένες στο διάστημα της ημέρας, με καθορισμένο χρόνο προσέλευση, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Την πρώτη ημέρα της διανομής προσήλθαν οι πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες με πολύ μικρά παιδιά και ακολούθησαν οι οικογένειες με μεγαλύτερα ή και καθόλου παιδιά, καθώς και οι μονογονεϊκές.

Για την διευκόλυνση των ωφελούμενων «επιστρατεύτηκαν» και οι εργαζόμενοι στην σημαντικότατη υπηρεσία του Δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι», που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ανήμπορα άτομα και οικογένειες, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία για την εποπτεία της τάξης.

Αρκετοί ωφελούμενοι ΑΜΕΑ, προσήλθαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ, με καροτσάκι και άλλοι με τις πατερίτσες ή το μπαστούνι τους. Μητέρες έφτασαν με τα βρεφικά καροτσάκια ή με τα μωρά δεμένα επάνω τους με ζώνες σε στιλ μάρσιπο, άλλοι με μηχανές, αλλά και με ποδήλατα, που τοποθέτησαν τα πακέτα βοήθειας που τους προσφέρθηκε στο καλάθι των δίτροχων οχημάτων τους.

Οι οικογένειες έλαβαν είδη Παντοπωλείου(όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, ντοματοπολτό, γάλα, βούτυρο, τυρί τριμμένο, τυρί σε φέτες του τοστ, καφέ, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, αναψυκτικά, σοκολατοειδή και ζαχαρωτά) προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων και του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας».

Για τον εμπλουτισμό της τσάντας των ειδών διατροφής, ικανές ποσότητες προσέφεραν η επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Όλγα Λαϊνοπούλου, η Εταιρεία Ζυμαρικών Barilla Hellas AE, η Γαλακτοβιομηχανία ΝΟΥΝΟΥ.

Καθαριστικά και είδη ατομικής Υγιεινής ήταν προσφορά της Εταιρείας Henkel AE & των Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Μια απλή κίνηση μεγάλης αξίας». Επιπρόσθετα δόθηκαν βρεφικές πάνες από το ΚΕΣΟ και βρεφικό γάλα προσφορά της Εταιρείας Galenica AE, αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά, που συνόδευαν τους γονείς τους κατά την προσέλευση.

Η διανομή του Ιουλίου του ΚΕΣΟ, στοχεύει να καλύψει όσο δυνατόν περισσότερο, τις ανάγκες των ωφελούμενων του για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δεδομένου ότι τον Αύγουστο λόγω των θερινών διακοπών, κλείνουν πολλές δομές αρωγής και βοήθειας των ευπαθών ομάδων.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη ευχαριστεί από καρδιάς τους χορηγούς μας, τους συνεργάτες του ΚΕΣΟ: Μαρία Νικολάου-Καραποστόλη για την συγκέντρωση των χορηγιών, Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη Επιστάτη του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, τις Κοινωνικές Λειτουργούς Λένα Παγώνη και Ειρήνη Χαιρέτη, Αθηνά Χολίδου και Μιχάλη Χρήστου, που βοήθησαν στην προετοιμασία της συγκεκριμένης διανομής και εύχεται σε όλους Καλό Καλοκαίρι.