Επίτιμος διδάκτωρ ουκρανικού πανεπιστημίου έγινε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος

Του Κώστα Ονισένκο

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ιβάνο Φρανκίβσκ, πόλη στη δυτική Ουκρανία.

Εκεί, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο στο πανεπιστήμιο του Βασιλιά Δανιήλ, ανακηρύχθηκε σε επίτιμο διδάκτορα.

Στην επίσκεψη του τον συνόδευαν ο Μητροπολίτης Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Γαλικίας Ιωσάφ και ο επίσκοπος Χμελνίτσκι και Καμιανετς-Ποντίλσκι Παβλό.

Κατά την επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο, ο Επιφάνιος συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου «Ανοιχτή συνάντηση με επιτυχημένους ανθρώπους», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους ανθρώπους για θέματα που απασχολούν τη νεολαία στην εποχή μας.

«Θέλω πάντα να βάζω ψηλά τον πήχη, εκεί που φαίνεται αδύνατον να επιτευχθεί. Τότε υπάρχει η διάθεση να προχωράμε, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ή να τελειοποιούμαστε.

Και ίσως τότε μια μέρα, με τη βοήθεια του Θεού, να διαπιστώσετε ότι αυτός ο πήχης που βάλατε είναι απολύτως ευκτέος για εσάς» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Επιφάνιος στην συζήτησή του με τους νέους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την αποφοίτηση των φοιτητών ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος απέμεινε στους αποφοίτους τα πτυχία τους ενώ βράβευσε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου με την διάκριση του «Αγίου Αρχιστρατήγου Μιχαήλ Β’ βαθμού».