Επιστολή των Θεολόγων της Γεωργίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την αναγνώριση του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου

Επιστολή στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο έστειλαν οι θεολόγοι της Γεωργίας, αναφορικά με την αναγνώριση από την Εκκλησία της Κύπρου, της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στην επιστολή αναφέρουν ακόμη ότι ελπίζουν και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας “να υπερνικήσει τους υφιστάμενους φόρους και αμφισβητήσεις και να γίνει η επόμενη εκκλησία που θα αναγνωρίσει τον Μητροπολίτη Επιφάνια ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”.

Διαβάστε την επιστολή

Μακαριώτατε,

Με μεγάλην χαράν ειδοποιηθήκαμεν για την απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία απεφάνθη περί της αναγνωρίσεως της εν τη Ουκρανία Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας και περί της ευχαριστιακής κοινωνίας μετ’αυτής, μαρτυρούσα και ορθοτομούσα τον λόγον της Αληθείας.

Εμείς προσωπικά επαινούμεν αυτό το μεγάλον και αποφασιστικόν βήμα, το οποίον κάνατε εσείς και οι Σεβασμιώτατοι αρχιερείς, ευγνωμονούμεν ιδιαιτέρως για αυτό και προσφέρομεν υιικήν υποστήριξιν, «ότι καύχημα της δυνάμεως αυτών συ ει, και εν τη ευδοκία σου υψωθήσεται το κέρας ημών».

Ευελπιστούμεν, όπως και η εν τη Γεωργία Ορθόδοξος Εκκλησία υπερνικήση τους τη συγκυρία υφισταμένους φόβους και αμφισβητήσεις και θα γίνει η επομένη, που θα αναγνωρίσει τον Μακαριώτατον Επιφάνιον, ως Προκαθήμενον της εν τη Ουκρανία Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Zviad Tsabadze, Θεολόγος

Giorgi Tiginashvili, Θεολόγος

Shota Matitashvili, Ιστορικός, Ερευνητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας

Lasha Jikhvashvili, Θεολόγος

Giorgi Geguchadze, Θεολόγος

Sandro Khajalia, Θεολόγος

Vano Shoshiashvili, Θεολόγος