Επιστολή Μ. Σαλμά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη δημιουργία τρίτης Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο απέστειλε ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, με την οποία εκφράζει τη συμφωνία του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να δημιουργηθεί τρίτη Μητρόπολη στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, ο Μάριος Σαλμάς αναφέρει: Μακαριώτατε, ελπίζω η παρούσα επιστολή μου να σας βρίσκει με υγεία. Με αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω τον απόλυτο σεβασμό μου στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν στη διοικητική οργάνωση της Εκκλησίας που θεωρώ ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της ίδιας της Εκκλησίας και όχι των πολιτικών. Με αυτή την αρχή μου θέλω να γνωρίζετε ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τη δημιουργία τρίτης Μητροπόλεως στην Αιτωλοακαρνανία από την αρχή με βρίσκει σύμφωνο.

Η τοπική Εκκλησία της Αιτωλοακαρνανίας είχε την τύχη να την υπηρετήσουν ως επικεφαλής των Μητροπόλεων πνευματικοί και ταπεινοί Ιεράρχες όπως ο μακαριστός κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος με τον στενό του συνεργάτη πατέρα Επιφάνιο επιτέλεσαν σπουδαίο έργο, αλλά και ο επίσκοπος Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, η γνώση, το συγγραφικό έργο και το κήρυγμα του οποίου αφυπνίζει συνειδήσεις και προσελκύει πιστούς στην εκκλησία.

Με όλον τον σεβασμό και χωρίς να παρεξηγήσετε την πρωτοβουλία μου αυτή να επικοινωνήσω μαζί σας ήθελα να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε και δημόσια χρήση αυτής της επιστολής μου.