Επίσκοπος Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Γεωργίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Με την ευλογία του Καθολικού-Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β’, ο Επίσκοπος Βορείου Αμερικής κ. Σάββας επισκέπτεται την Ελλάδα για προσκυνηματικούς.

Χθες, στις 13 Φεβρουαρίου 2022, με την ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο  κ. Σάββας τέλεσε την πανηγυρική και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Θεσσαλονίκης).

Με τον Πανιερώτατο κ. Σάββα συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Π. Αλέξιος (Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Γεωργίου Πανοράματος) Π. Γεώργιος και ο Π. Νικόλαος, όπως και οι Ιερομόναχοι της Ιεράς Επισκοπής της Βορείου Αμερικής, π. Ειρηναίος και ο π. Ιερώνυμος (απεσταλμένοι στην Ελλάδα για εκπαιδευτικούς λόγους).

Στο τέλος της λειτουργίας, ο προϊστάμενος του ναού απηύθυνε χαιρετισμό στον Αρχιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, καθώς και ευχαριστήριο λόγο.

Εκ μέρους της Ιεράς Επισκοπής Βορείου Αμερικής ο κ. Σάββας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για τη φιλοξενία του. Επιπλέον μίλησε για την αδελφική και ιστορική σχέση των Εκκλησιών της Γεωργίας και Ελλάδος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας οι σεβαστοί κληρικοί του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ξενάγησαν τον Πανιερώτατο κ. Σάββα στα ιερά μέρη του Ναού.