Επίσκοπος Βελγίου (Πατριαρχείο Γεωργίας): Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Στις 5 Μαρτίου ο Επίσκοπος Βελγίου και Ολλανδίας του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσίθεος συγκάλεσε το Επισκοπικό Συμβούλιο, όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν σήμερα ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Επισκοπή Βελγίου και Ολλανδίας, εκφράστηκε η αλληλεγγύη σε κάθε πιστό στην Ουκρανία, αλλά ιδιαίτερα στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, της οποίας Προκαθήμενος τυγχάνει ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου ομόφωνα συμφώνησαν πως ήρθε η ώρα το Πατριαρχείο Γεωργίας να αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε πιστό στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από το σε ποια Εκκλησία ανήκει, αλλά ιδιαίτερα στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Η Γεωργία και η Εκκλησία της εξέφρασαν από την αρχή μεγάλη υποστήριξη στον αδελφό μας ουκρανικό λαό, αλλά από εκκλησιολογικής άποψης θα ήταν ακόμη πιο σημαντικό να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της εν λόγω Εκκλησίας της Ουκρανίας”.