Επίσκοπος Πατριαρχείου Γεωργίας: Μοιραζόμαστε τον πόνο της Ουκρανίας, το 20% της χώρας μας είναι κατεχόμενο από τη Ρωσία

Το μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, ο Επίσκοπος Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Σάββας, συμμετείχε στην κοινή προσευχή (δοξολογία) με τους Αρχιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας της Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Μητροπολίτη Αντώνιο και τον Αρχιεπίσκοπο Δανιήλ, για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κατά την ολοκλήρωση της ακολουθίας ο Επίσκοπος Σάββας αντιφώνησε τον Επικεφαλής της Ουκρανικής Μητρόπολης της Αμερικής Σεβασμιώτατο Αντώνιο. Αναφέρθηκε στο ίδιο πόνο που έχουν οι δυο λαοί, Γεωργιανοί και Ουκρανοί, όπως αναφέρει η σελίδα “Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας”.

«Μοιράζομαι πλήρως τον πόνο σας, διότι η Γεωργία είναι μια χώρα που έχει διωχθεί από τη Ρωσία πολλές φορές! Σήμερα 20% του εδάφους της Γεωργίας είναι κατεχόμενο από τη Ρωσία!

Το 2008 καταλάβαμε ότι η επόμενη χώρα θα ήταν η Ουκρανία, αλλά τότε ο κόσμος δεν μπορούσε να το αντιληφθεί αυτό. Τώρα όμως βλέπουμε όλοι πόσο τρομερά δικτατορική χώρα είναι η Ρωσία!

Είπατε ότι εμείς οι Αρχιερείς ξέρουμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, θέλω να σας πω ότι ναι, εμείς που πιστεύουμε στον αληθινό Θεό ξέρουμε και βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, δυστυχώς δεν είναι όλοι σε αυτήν την πλευρά και βλέπουμε ότι αυτοί (Πατριάρχες, ιεράρχες και ιερείς) ευλογούν εκείνους, οι οποίοι σκοτώνουν ειρηνικούς ανθρώπους στην Ουκρανία!

Αυτό δεν είναι Χριστιανισμός! Σήμερα, όσοι πιστεύουν στον Χριστό πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας! Γιατί ο Χριστός σήμερα διώκεται στην Ουκρανία! Στην Ουκρανία σήμερα είναι Γολγοθάς! Εκεί που σταυρώνεται σήμερα ο Χριστός! Και όμως πιστεύουμε βαθιά ότι θα γίνει η Ανάσταση, και επιτέλους το φως θα θριαμβεύσει και θα νικήσει το σκοτάδι!

Εκ μέρους μου και του κλήρου μου εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας”, τόνισε ο Επίσκοπος Σάββας κατά τη κοινή προσευχή με τους Ουκρανούς Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου.