Επίσκοπος Χάινουβκα: Ο Σταυρός θα γίνει ο οδηγός μας προς το Βασίλειο του Θεού

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024, ο Επίσκοπος Χάινουβκα κ. Παύλος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία της Β΄ Κυριακής των Νηστειών στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία.

Στη ομιλία του ο Επίσκοπος κ. Παύλος τόνισε “ο θάνατος του Χριστού στον σταυρό συμφιλιώνει τη δημιουργία με τον Δημιουργό, διότι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος προσέφερε εθελοντικά τον εαυτό του ως θυσία για την ανθρωπότητα, για όλες τις γενιές που ζουν τόσο πριν όσο και μετά τον Χριστό.

Ο Σταυρός, έως τότε εργαλείο τρομερών βασανιστηρίων, έγινε σύμβολο θεϊκής αγάπης, τέλειας θυσίας για τη ζωή του κόσμου. Αυτή η θυσία απαιτεί από κάθε πιστό να ανταποκριθεί, να εργαστεί πάνω στον εαυτό του και να μιμηθεί τον Σωτήρα”.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος ενθάρρυνε “να μάθουμε την αγάπη που πηγάζει από τον Σταυρό του Χριστού, η οποία θα έπρεπε να χαρακτηρίζει κάθε άτομο που θέλει να αυτοαποκαλείται μαθητής Του. Ο Σταυρός, και στη συνέχεια ο θάνατος και η ανάσταση του Ιησού Χριστού, διδάσκουν στον καθένα μας την ελπίδα για την ανάσταση και την αιώνια ζωή”.

Καταλήγοντας, ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Πολωνίας ενθάρρυνε το να φέρουμε ο καθένας τον προσωπικό του Σταυρό, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες. ”Κουβαλώντας τον Σταυρό, παλεύοντας δηλαδή καθημερινά με τον εαυτό μας, ενωνόμαστε πνευματικά με τον Χριστό.

Μιμούμενοι την υπομονή και την αγάπη του Χριστού, ο Σταυρός θα γίνει η δύναμή μας και η δόξα μας, και πάνω απ’ όλα, ο οδηγός μας προς το Βασίλειο του Θεού,” τόνισε ο Επίσκοπος κ. Παύλος.