Επίσκοπος Μπουκόμπας σε νέο πρεσβύτερο: Η Ιερωσύνη είναι ανώτερη των αγγέλων και του βασιλέως

Στο Ναό του Αγίου Νικολάου Μουάνζας γιορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ιερουργούντος του Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομου, με την εις πρεσβύτερον χειροτονίαν του διακόνου Λεοντίου Ja kobo.

Συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Μουάνζας π. Θεόδωρος, Γκέιτας π. Ιωάννης, οι ιερείς Αθανάσιος πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος, π. Παύλος, π. Εφραίμ και διάκονος Πορφύριος. Παρόντες στο Ναό και οι ορθόδοξοι γονείς του π. Λεοντίου και οι σπουδαστές του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ “ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, που έψαλλαν και χάρηκαν για τη χειροτονία του συμμαθητή τους.

Στο λόγο του ο Επίσκοπος προς τον χειροτονούμενο ανέφερε λόγους του ιερού Χρυσοστόμου για την Ιερωσύνη.

“Η Ιερωσύνη είναι ανώτερη των αγγέλων και του βασιλέως. Η δε καθαρότητα του ιερέως πρέπει να είναι καθα ρώτερες και από τις ακτινες του ήλιου. Να αγαπήσεις αυτά, που αγάπησε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αγία Γραφή, Θεία Λειτουργία και Ιεραποστολή.”

Μετά την Θεία Λειτουργία οι σπουδαστές του Κολλεγίου παρουσίασαν εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Επισκόπου τους και του νεοχειροτονηθέντος συμμαθητού τους π. Λεοντίου, στον οποίο προσέφεραν δώρα του σεβασμού και της αγάπης τους. Ο νέος εφημέριος θα άναλάβει την διαποίμανση της νεοιδρυθείσης Ενορίας Αγίου Σάββα Mwanza και Αγίας Χριστίνας Ngase.