Επίσκοπος Αμάστριδος: Τον ρόλο μου τον βλέπω ως πρεσβύτερος αδερφός των ιερέων, σε ό,τι ανάγκη έχουν

© Κώστας Πετράκος/ekirikas.com

“Αισθάνεται κανείς σε τέτοιες στιγμές, μια εσωτερική αγαλλίαση, αλλά και μια ταπεινοφροσύνη. Οι σκέψεις μου εκείνη τη στιγμή εκφράστηκαν με δάκρυα, διότι σκέφθηκα το φοβερό της αρχιεροσύνης, διότι δεν είναι μικρό πράγμα αυτό”.

Με τα παραπάνω λόγια μίλησε για την χειροτονία του από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σε Επίσκοπο Αμάστριδος (πριν δύο περίπου εβδομάδες), ο Επίσκοπος Σπυρίδων, σε συνέντευξη του στον “Εθνικό Κήρυκα”.

Ο Επίσκοπος Αμάστριδος Σπυρίδων (Κέζιος) προέρχεται από τον έγγαμο κλήρο. Μετά την εκδημία της πρεσβυτέρας του του απενεμήθη το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκτιμώντας τη μεγάλη του προσφορά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ιδιαίτερα στο θέμα των μεταφράσεων των Λειτουργικών Βιβλίων, τον πρότεινε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για επισκοποίηση.

Σε ερώτηση αν είχε περάσει από το μυαλό του ότι θα γινόταν Επίσκοπος, απάντησε “ότι, ποτέ, και όταν το πρότεινε για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, έβαλα τα γέλια διότι νόμισα πως αστειευόταν”.

Αναφορικά για το που θα υπηρετήσει την Εκκλησία, δήλωσε ότι αυτό επαφίεται στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Τον ρόλο μου τον βλέπω ως πρεσβύτερος αδελφός, των αδελφών ιερέων και σε ό,τι ανάγκη έχουν».

© Κώστας Πετράκος/ekirikas.com