Επίσκεψη του Αθανασίου Μαρτίνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφτηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου/ 1 Νοεμβρίου 2020
ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Τον κ. Μαρτίνο και την συνοδεία του, αρχιτέκτονα κ. Γρηγόριο Πινέλη δέχτηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών στο Καθολικόν του Ναού της Αναστάσεως.

Ο κ. Θεόφιλος ενημέρωσε τον κ. Μαρτίνο παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος Στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, περί των δικαιωμάτων του γένους των Ορθοδόξων στον Ναό της Αναστάσεως, στο Καθολικό, το οποίο είναι εξιδιασμένος χώρος λατρείας των Ορθοδόξων, η καρδιά του Ναού της Αναστάσεως έναντι του Αγίου Τάφου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανακαίνησης του Καθολικού, τις δαπάνες του οποίου ο κ. Μαρτίνος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει κατόπιν εισηγήσεως του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη επίσκεψη και άλλων χώρων του Ναού, ο κ. Μαρτίνος έγινε δεκτός από τον Γέροντα Σκευοφύλακος Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου στο γραφείο αυτού, όπου και προσεκύνησε το Τίμιο Ξύλο και δέχτηκε εικόνα του ιερού Κουβουκλίου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για το ειλικρινές ενδιαφέρον του να συνδράμει στο έργο του Πατριαρχείου και του έδωσε εικόνα του ανακαινισθέντος Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ο δε κ. Μαρτίνος έδωσε στο κ. Θεόφιλο άλμπουμ των θησαυρών της Μονής Πετράκη.