Επίσκεψη του Υπουργού Αμύνης της Κύπρου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Υπουργός Αμύνης της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από την Πρέσβυ της Κύπρου στο Ισραήλ κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου και από συνεργάτες του γραφείου του, τους Ανδρέα Ηλιάδη, Ανδρέα Μάρκου, Κων/νο Κωνσταντίνου, Δημ. Δημητρίου, Μιχαήλ Παπασταύρου.

Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκε θερμά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, λέγοντας ότι χαίρεται ιδιαίτερα για την επίσκεψη, ότι το Πατριαρχείο συνδέεται άρρηκτα με την Κύπρο διατηρώντας στενές σχέσεις, την οποία θεωρεί αναπόσπαστο τμήμα του έθνους και ότι παρακολουθεί μετά ζωηρού ενδιαφέροντος τις εξελίξεις στην Κύπρο. Μαρτυρία των σχέσεων αυτών είναι η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί μικρή Εκκλησία, την οποία ανυψώνει η κορωνίς των Προσκυνημάτων, ο Άγιος Τάφος, ο οποίος διασφαλίζει την ενότητα των Εκκλησιών. Ο αγώνας του Πατριαρχείου είναι η διατήρηση του θρησκευτικού καθεστώτος της πόλης της Ιερουσαλήμ. Το Πατριαρχείο εκτελεί προσκυνηματικό, ποιμαντικό και ειρηνευτικό έργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο κ. Υπουργός προσέφερε στον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο έμβλημα του Υπουργείου Αμύνης, ο δε Πατριάρχης του προσέφερε εικόνα της Ιερουσαλήμ σε επάργυρο πίνακα, εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και το βιβλίο της Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.

Αφού ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Θεόφιλο, αναχώρησε για να προσκηνύσει τον Πανάγιο Τάφο.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων