Επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν

Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος, συνοδευόμενος από μέλη της Σερβικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη και την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης.

Ο Πατριάρχης παρατήρησε ότι έχει καταβληθεί σημαντική προσπάθεια τους τελευταίους δώδεκα μήνες, από την τελευταία επίσκεψή του στο ναό, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόοδος.

Την Παρασκευή, αργά το απόγευμα, έφθασε στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα Σταυροφόρο δρα Βέλιμπορ Τζόμιτς, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Κραγκούγιεβατς, τον Αρχιδιάκονο δρα Ντράγαν Ράντις, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου και τον Υποδιάκονο Ντέγιαν Νάκιτς.

Στο Αεροδρόμιο “Τζον Φ. Κένεντι”, τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Πρωθιερέας Σταυροφόρος Δρ. Ζίβογιν Γιακόβλεβιτς, επικεφαλής του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν, και ο Βέλικο Ντομπρίλοβιτς, επικεφαλής της Εκκλησιαστικής Διοίκησης. Παιδιά ντυμένα με εθνικές ενδυμασίες καλωσόρισαν τον Πατριάρχη.

Κατά την επίσκεψη του, ο Πατριάρχης θα τελέσει Θεία Λειτουργία στις 9 το πρωί της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν. Επιπλέον, ο Πατριάρχης έχει προγραμματίσει διάφορες συναντήσεις για το θέμα της αποκατάστασης του καθεδρικού ναού ο οποίος υπέστη τεράστιες ζημιές λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε το Πάσχα του 2016.

Πηγή / Φωτογραφίες: Πατριαρχείο Σερβίας