Επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στον κυβερνήτη της Μυρσίνης

O Πατριάρχης Ιωάννης Ι’ επισκέφθηκε τον Κυβερνήτη της Μυρσίνης της Τουρκίας κ. Ali Hamza Bahlawan στην κατοικία του στη Μυρσίνη.

Τον Πατριάρχη συνόδευσαν οι Επίσκοποι κ. Κωνσταντίνος Kayal, κ. Αρσένιος Dahdal, ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Orduologlu, Πατριαρχικός Επίτροπος στην Αντιόχεια, ο π. Σπυρίδων Timur, εφημέριος του Ι. Ναού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μυρσίνη, και o κ. Can Arab, Πρόεδρος του συλλόγου της ενορίας της Μυρσίνης.

Αρχικά, ο κυβερνήτης της Μυρσίνης, κ. Ali Hamza Βahlawan, καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του. Στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για τη στάση αγάπης και αδελφοσύνης που κράτησε σε αυτές τις δύσκολες και σκληρές συνθήκες που ταλαιπώρησαν τον λαό της περιοχής ως αποτέλεσμα του σεισμού, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα του Μακαριωτάτου, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο ποίμνιό του από την πρώτη στιγμή. Ο κυβερνήτης υποσχέθηκε στον Πατριάρχη να παράσχει βοήθεια στη Μυρσίνη, την Αντιόχεια, την Αλεξανδρέττα, και όπου υπάρχει ανάγκη να ανακουφιστεί ο πόνος των τέκνων της Εκκλησίας σε αυτές τις σκληρές συνθήκες.

Με τη σειρά του, ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης Ι’ ευχαρίστησε τον κυβερνήτη της Μυρσίνης για την γεμάτη αγάπη υποδοχή του. Ευχαρίστησε επίσης το τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και τον Δήμο Μυρσίνης, για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να επιτύχει αυτή η πατριαρχική επίσκεψη.

Ο Πατριάρχης επίσης επιβεβαίωσε: «Η Αντιόχεια ήταν και εξακολουθεί να είναι παράδειγμα συνύπαρξης. Σε όλη την ιστορία, έχει δώσει μαρτυρίες ζωής με αγάπη και αδελφοσύνη, και αυτό είναι που της δίνει μια ξεχωριστή μοναδικότητα ως περιοχή που αγκαλιάζει τις διάφορες θρησκείες και τα διάφορα δόγματα που μιλούν με τη γλώσσα της αγάπης.”

Πηγή: Πατριαρχείο Αντιοχείας