Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Μαΐου 2022, ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πνευματικός οδηγός ομάδος Ελληνορθοδόξων προσκυνητών επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε εγκάρδια ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως «ανεμνήσθησαν ημερών αρχαίων», όταν από πεντηκονταετίας ο κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε το Πατριαρχείο ως Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος (Δημητρίου) και συνοδός του μακαριστού Γέροντός του, του Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων Θεοδώρου (Τζεδάκη) με τον τότε Αρχιμανδρίτη Θεόδωρο Χορευτάκη και νυν Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Σύλλογο τον οποίον είχε ιδρύσει ο Μητροπολίτης Θεόδωρος (Τζεδάκης), τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον νυν Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο ως ηγούμενο τότε του Προσκυνήματος στην Κανά της Γαλιλαίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο Πατριάρχης απένειμε Αρχιερατικό εγκόλπιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο και εικόνα της Θεοτόκου και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων