Επίσκεψη του Μητροπολίτη Απολλωνίας (Εκκλησία Αλβανίας) στην Ιερά Μονή Μπίγκορσκι στη Β. Μακεδονία

Την Ιερά Μονή Μπίγκορσκι επισκέφθηκε χθες ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος, από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

Στη συνοδεία του ήταν ο πρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος από τα Τίρανα, ο διάκονος Νικόλαος και περίπου δέκα ορθόδοξοι πιστοί από το Φίερι.

Τον Δεσπότη και τους συνοδούς του υποδέχθηκε ο Γέροντας και Ηγούμενος, Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος και οι παρευρισκόμενοι αδελφοί στο Μοναστήρι.

Μετά το πολυχρόνιο και την ξενάγηση στο καθολικό, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες στο μέγα συνοδικό, όπου συζήτησαν με τον Γέροντα για διάφορα επίκαιρα θέματα στην Ορθοδοξία.

Στη συνέχεια, ο Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος τούς έδειξε τα κύρια περιεχόμενα του μοναστηριού, συμπεριλαμβανομένης και της Βιβλιοθήκης.

Στο Βιβλίο εντυπώσεων ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος έγραψε το εξής: «Το Άγιο Πνεύμα, που φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον, να φωτίζει και να ενδυναμώνει τους αδελφούς μοναχούς που προσεύχονται και αγωνίζονται σ’ αυτό το άγιο μοναστήρι. Με ευλογία και αγάπη εν Χριστώ, ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος».