Επίσκεψη του Καρδινάλιου Fernando Filoni στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τρίτη, 27 Απριλίου/ 10 Μαΐου 2022, ο Καρδινάλιος Ferdinando Filoni συνοδεία του Πατριάρχου των Λατίνων στα Ιεροσόλυμα κ. Pierre Battista Pizzaballa και του Αποστολικού Δελεγάτου στα Ιεροσόλυμα και άλλων συνεργατών αυτού και κληρικών του Λατινικού Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα επισκέπτηκε το Πατριαρχείο.

Τον Καρδινάλιο υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, καλοσορίζοντας τον σε μια εορτατιστική συγκυρία αλλά και μια τεταμένη κατάσταση στα Ιεροσόλυμα.

Στην επίσκεψη αυτή ο Καρδινάλιος απευθύνθηκε στον Πατριάρχη, υπογραμμίζοντας την φιλανθρωπική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Τάγματος των Ιπποτών, στο οποίο Αυτός ανήκει.

Ο Πατριάρχης, αφού τον ευχαρίστησε, είπε ότι ο λόγος του έρχεται ενισχυτικός της Χριστιανικής παρουσίας στην αγία Γη και ανεφέρθηκε στη συμβολή του νυν Λατίνου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα κ. Pierre Battista Pizzaballa, τότε Κουστωδού της Αγίας Γης στη Χριστιανική συνεργασία και την ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Αγίου Τάφου.

«Η συνεργασία αύτη», είπε ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, «συνεχίζεται και σήμερα εν γνησίω Οικουμενικώ Πνεύματι και γνησίω διαλόγω. Διά της συνεργασίας ταύτης αντιμετωπίζομεν τας γνωστάς προσφάτους προκλήσεις και πιέσεις παρά ακραίων εξτρεμιστικών στοιχείων εις βάρος των Χριστιανών, οι οποίοι είναι οι ζώντες λίθοι του σώματος του Χριστού της Εκκλησίας».

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε επιτυχία στην επίσκεψη του Καρδιναλίου και του επέδωσε επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ και τις Ιεροσολυμιτικές του ευλογίες στους συνοδούς αυτού.

Ο Καρδινάλιος επέδωσε στον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο έμβλημα του τάγματος των Ιπποτών αυτού και πολύτιμο σημειωματάριο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Καρδινάλιος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ναό της Αναστάσεως σύμφωνα με το προσκυνηματικό καθεστώς που επικρατεί.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων