Επίσκεψη του Γενικού Ηγουμένου των Φραγκισκανών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου 2021, έλαβε χώρα η επίσκεψη στο Παριαρχείο Ιεροσολύμων του προσφάτως εκλεγέντος Γενικού Ηγουμένου των Φραγκισκανών, Αιδεσιμωτάτου π. Massimo Fusarelli Ofm, που είναι ο ηγούμενος του Τάγματος των Φραγκσκανών μοναχών σε όλον τον κόσμο.

Τον ηγούμενο, συνοδευόμενο υπό του Κουστωδού της Αγίας Γης π. Φραγκίσκου Πατόν, του π. Ντομπρομύρο, του π. Λουκά, του π. Σινέσα, του π. Αθανασίου Μακόρα, του π. Μάρκου, του π. Φάλτας και τινων άλλων Φραγκισκανών, υπεδέχθη ο Μακαριώτατος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης στην πολύ καλή συνεργασία της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και του Τάγματος των Φραγκισκανών στα Ιεροσόλυμα, καρπός της οποίας υπήρξε η προ ετών ανακαίνιση του Αγίου Κουβουκλίου και η προστασία των Χριστιανικών Προσκυνηματικών Δικαιωμάτων στην Αγία Γη.

Αφού τον ευχαρίστησε για την υποδοχή ο αιδεσιμώτατος π. Massimo Fusarelli Ofm, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των Φραγκισκανών μετά της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και ευχήθηκε την συνέχεια της για μία καλή χριστιανική μαρτυρία και προστασία της Χριστιανικής οντότητας στην Αγία Γη.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων