Επίσκεψη του Δημάρχου Σερραίων στον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του εκλογικού συνδυασμού «Συμμαχία Σερραίων», του οποίου ηγείται εκ νέου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Κατά την συνάντηση ο κ. Χρυσάφης ευχαρίστησε θερμώς τον Μητροπολίτη κ. Θεολόγο αναφερόμενος στην σπουδαία διακονία-μαρτυρία και προσφορά της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης στον πνευματικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα, ως και στο κλίμα γονίμου και παραγωγικής συνεργασίας και συναντιλήψεως μετά του Δήμου και των λοιπών θεσμικών φορέων του τόπου, επ’ ωφελεία του φιλοπροόδου Σερραϊκού λαού. «Οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η ευλογία του Μητροπολίτη συνιστούν πολύτιμες αποσκευές για εμένα στο δρόμο που χαράσσουμε, ως “Συμμαχία Σερραίων” για την επόμενη πενταετία μας στον Δήμο Σερρών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσάφης.

Ο Μητροπολίτης αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως για τους ευγενικούς λόγους επικαλέσθηκε στον Δήμαρχο και στους συνεργάτες του την ευλογία και τον φωτισμό του αγίου Θεού στην προσπάθειά τους, δύναμη και υγεία . Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη αγαστής συνεργασίας, σε κλίμα πάντοτε αμοιβαίου σεβασμού και ειλικρινείας, του Δήμου με την Εκκλησία των Σερρών, προς όφελος του τόπου και πρόοδο των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θα συνεχίσει να διακονεί συνεργατικά την τοπική κοινωνία με κάθε άνθρωπο και θεσμικό φορέα καλής διαθέσεως, ως αγαθοποιός δύναμις και θερμή συμπαραστάτης σε κάθε καλό έργο, επ’ ωφελεία πάντοτε της πόλεως και των κατοίκων της.