Επίσκεψη της Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία στον Πατριάρχη κ. Δανιήλ

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ δέχθηκε την Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία, Ευαγγελία Γραμματίκα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της την Τετάρτη.

Σε δελτίο Τύπου, σημειώθηκε ότι ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ εξέφρασε την εκτίμησή του για το διπλωματικό υπόβαθρο της Πρέσβη κατά την έναρξη της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Γραμματίκα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την θερμή υποδοχή και τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην κοινωνία, καθώς και την πολύτιμη συμβολή της Ορθοδοξίας στην προάσπιση των πνευματικών αξιών.

Ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ υπογράμμισε τη σημασία της διπλωματικής αποστολής της κας Γραμματίκας και της πρώτης επίσημης επίσκεψής της μετά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της στη Ρουμανία.

Μίλησε επίσης για τις μακροχρόνιες και φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζοντας την κοινή βυζαντινή κληρονομιά των δύο Ορθοδόξων εθνών.

Επιπλέον, ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ μνημόνευσε την αξιοσημείωτη συμβολή των Ελλήνων στον ρουμανικό πολιτισμό και την εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, συζήτησαν επίκαιρα θέματα, όπως την επιτακτική ανάγκη προώθησης της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των εθνών ενόψει διεθνών συγκρούσεων και πολέμων.

Πηγή: Basilica.ro / Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene