Επίσκεψη Σλαβοφώνων στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του π. Ρωμανού Kavchak και 35 Σλαβοφώνωνστο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong και ο Αγιασμός των υδάτων στο ποτάμι που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι.

Επίσης την ημέρα αυτή ήταν η γιορτή του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ενός από τους 24 προστάτες Αγίους της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, του Οποίου τεμάχιο του λειψάνου του φυλάσσεται στο μοναστήρι και οι εκκλησιαζόμενοι είχαν ιδιαίτερη ευλογία να το προσκυνήσουν.

Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου Σωτηρίου και κατόπιν όλοι οι παρευρισκόμενοι ψάλλοντας και κρατώντας τον Σταυρό, εξαπτέρυγα και εικόνες ξεκίνησαν την λιτανεία προς το ποτάμι, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού και τέλος ο π. Ρωμανός ευλόγησε το ποτάμι και τους πιστούς ραντίζοντάς τους με αγιασμό.

Κατά την επιστροφή με τα πόδια στο μοναστήρι, ήταν πολύ όμορφο να βλέπει κανείς το ποτάμι, τα βουνά και τα δέντρα καλυμμένα με χιόνι και τα πουλιά να παίζουν δίπλα στο ποτάμι.

Φτάνοντας στο μοναστήρι όλοι παρακάθησαν σε κοινό γεύμα αγάπης και είχαν μία γόνιμη πνευματική συζήτηση με τον π. Ρωμανό.

Τέλος, καθάρισαν το χιόνι γύρω από το μοναστήρι, το παρεκκλήσι και τακτοποίησαν την υπόγεια τραπεζαρία.

Πηγή: Μητρόπολη Κορέας