Επίσκεψη πρωταθλητή του Ισραήλ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφτηκε τον Μακαριώτατον ο εκ Αζώτου (Ashdod) ορμώμενος κ. Κύριλλος Radetsky από την, συνοδευόμενος από τους γονείς του και τον Αρχιεπ. Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής για την μέριμνα του Ρωσοφώνου ποιμνίου.

Ο κ. Κύριλλος Radetsky τυγχάνει τετράκις πρωταθλητής του Ισραήλ στο αγώνισμα της σωματικής διαπλάσεως (body-building), έλαβε δε το αργυρό μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο πρωταθλητής δήλωσε ότι επισκέπτεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκπροσωπώντας μεγάλη ομάδα χριστιανών Ορθοδόξων, μελών του ποιμνίου στην Άζωτο και παρακάλεσε τον Μακαριώτατο εξ ονόματος αυτών να ακούσει την μεγάλη επιθυμία τους να ιδρύσει ενορία στην πόλη τους, που θα δύναται να εξυπηρετήσει και την διπλανή πόλη της Ασκάλωνος.

Ο Μακαριώτατος τον δέχτηκε με πατρική αγάπη και υποσχέθηκε ότι θα πράξει τα μέγιστα για να εκπληρωθεί σύντομα η επιθυμία τους και να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην πόλη τους.

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε τον κ. Κύριλλο και του ευχήθηκε να συνεχίσει την λαμπρή σταδιοδρομία του στον σωματικό στίβο, συγχαίροντας τον για την επιθυμία του να καλλιεργήσει ταυτόχρονα την ψυχή αυτού εντός των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων