Επίσκεψη Αντιστρατήγου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το απόγευμα της Καθαράς Τρίτης, 8 Μαρτίου 2022, επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ευρισκόμενος σε επίσκεψη στο Ισραήλ, ο Αντιστράτηγος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, συνοδευόμενος υπό κλιμακίου συνεργατών αυτού, του Αντισυνταγματάρχου (ΠΒ) Φουκκαρή Λούκα, του Αντισμηνάρχου κ. Νικολάου Γεωργίου, του Λοχαγού (ΠΒ) κ. Χρήστου Ματσεντίδη και του Αντιπλοιάρχου κ. Ανδρέου Μάρκου.

Τον Αντιστράτηγο και την συνοδεία του δέχθηκε ενθέρμως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της συναντήσεως αυτής εξεφράσθη χαρά για την επίσκεψη αυτή μετά από έξι χρόνια, όπου ο Πατριάρχης είχε πει στον κ. Ζερβάκη ότι «θα επιστρέψετε ως αρχηγός», όπως και έγινε. Την χαρά αυτή ενίσχυσε η επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ, την ποτισθείσαν διά του αίματος του Χριστού. Από του ζωοδόχου Τάφου εκπέμπονται διαρκείς προσευχές και για την παύση του πολέμου και παραμυθία και ενδυνάμωση των εμπεριστάτων, προσφύγων και των παντοιοτρόπως ταλαιπωρουμένων.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ενσαρκώνει την ιερά ιστορία και όταν η ανθρωπότητα δεν δέχεται την ιερά Ιστορία, τότε υποφέρει δεινά. Το Πατριαρχείο εξασκεί έργο ποιμαντικό και συνδιαλλακτικό. Το Πατριαρχείο μαρτυρεί την ιερά Ιστορία, Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Λόγω των δεσμών αυτού μετά της Κύπρου δέεται ιδιαιτέρως υπέρ απελευθερώσεως αυτής.

O Αντιστράτηγος ζήτησε τις προσευχές του Πατριάρχη για δύναμη προς επιτυχή επιτέλεση της αποστολής του και αναχώρησε για την εν ευλαβεία επίσκεψη αυτού στον Ναό της Αναστάσεως, όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Γέρων Σκευοφύλαξ Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος.

Επί τη επισκέψει ταύτη, ο Αντιστράτηγος προσέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων εικόνα με αναπάρασταση της Αγίαν Τριάδας μετά της Θεοτόκου και πλακέτα του Υπουργείου Αμύνης και νηστήσιμα λουκούμια.

Ο Πατριάρχης επέδωσε στον κ. Αντιστράτηγο επάργυρο πίνακα της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ, εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης και του Αγίου Κουβουκλίου και ευλογίες στους συνοδούς αυτού.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων