Επίσκεψη Αμερικανών Γερουσιαστών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το πρωί της Τετάρτης, 4 Μαΐου 2022, ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών υπό τους κ. Andy Harris και κ. Jose Luis Correa επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την ομάδα αυτή υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συνοδεία Αγιοταφιτών Πατέρων, λέγοντας ότι «Είναι χαρά μας που σας υποδεχόμαστε στην παρούσα συγκυρία της εορτής του δικού μας Πάσχα, του Εβραικού Πάσχα και της εορτής του Ραμαζανίου στην Ιερουσαλήμ, η οποία είναι η πνευματική πρωτεύουσα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, σημείο ευλογίας αλλά και σημείο πολιτικής διενέξεως.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πατριαρχείο διαδραματίζει σημαντικό ποιμαντικό και θρησκευτικό αλλά και ειρηνευτικό και συνδιαλλακτικό έργο στην Ιερουσαλήμ και όλη την Αγία Γη εξ’ αρχής αλλά και από τον 7ο μ.Χ. αιώνα στο πλαίσιο της συμφωνίας της συνθήκης του Πατριάρχου Σωφρονίου με τον Χαλίφη Ομάρ Χαττάμπ.

Το Πατριαρχείο κατά το πέρασμα των αιώνων διέσωσε όχι μόνο τα Χριστιανικά αλλά και τα Ιουδαικά Προσκυνήματα και τα διατηρεί ως λειτουργικούς χώρους παρά τον πόλεμο που του ασκείται από τους εξτρεμιστές και για αυτό το Πατριαρχείο, παρά το γεγονός ότι πολεμείται από τους εξτρεμιστές, απολαμβάνει σεβασμού και τιμής παρά πολλών. Ο Πανάγιος Τάφος είναι η καρδιά των Ιεροσολύμων».

Αφού άκουσαν με προσοχή όσα ειπώθηκαν από τον Πατριάρχη, οι Αμερικανοί Γερουσιαστές εκδήλωσαν το ειλικρινές τους ενδιαφέρον να βοηθήσουν το Πατριαρχείο και τους Χριστιανούς της Αγίας Γης με την υποβολή διαβημάτων προς την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Τέλος, αφού ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη για τα δώρα ευλογίας που τους προσέφερε, μεταξύ των οποίων και έναν επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ, αναχώρησαν για να προσκηνύσουν τον Πανάγιο Τάφο.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων