Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου εντός της ημέρας

(φωτό αρχείου)

Επικοινωνία θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όσον τη λειτουργία των εκκλησιών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Αυτό προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην επικοινωνία Θα εξεταστεί εάν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας για μια ακόμη ημέρα λειτουργίας πάντα με την τήρηση του ορίου των 9 πιστών στις απλές εκκλησίες και των 25 στις μητροπόλεις της χώρας μας. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, εξετάζεται η δυνατότητα για διπλή λειτουργία και εάν υπάρξει κάτι νεότερο θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

Τόνισε επίσης ότι η Εκκλησία έχει πραγματικά δείξει υπεύθυνη στάση σε όλο αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε όλοι μας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

Όπως είχε αναφέρει το orthodoxtimes.gr δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο πριν την αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Να αναφέρουμε ότι αρκετοί είναι οι Ιεράρχες που αντέδρασαν από άμβωνος στην απόφαση της πολιτείας για περιορισμένο αριθμό πιστών στους ναούς τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια.