Επίκειται παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης;

Το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, την παραίτηση από το αξίωμά του, επισημαίνει ο τοπικός (κρητικός) Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Ηρακλείου “Πατρίς“, έχουν ήδη δεχθεί τον διορισμό τους οι τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί στην επιτροπή που θα εξετάσει εάν η κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, του επιτρέπει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης.

Θεωρείται μάλιστα πως είναι ζήτημα ημερών να επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο στο πλαίσιο της αποστολής που τους έχει ανατεθεί, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και της απολύτου εγκρίσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Εκκλησιαστικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα του Ηρακλείου, δεν αποκλείουν ωστόσο, ακόμα και το ενδεχόμενο η προαναφερθείσα διαδικασία να λήξει πριν καλά-καλά ξεκινήσει, με πρωτοβουλία του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Εκτιμούν δηλαδή ότι ο Σεβασμιότατος, ο οποίος διαχρονικά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και υπηρετεί με απόλυτη αφοσίωση την ενότητα της Εκκλησίας της Κρήτης, ίσως αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει οικειοθελώς από την ηγεσία της τοπικής εκκλησίας και να διευκολύνει την κατάσταση, χωρίς να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς.

Όπως τονίζουν με νόημα άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Σεβασμιότατο, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος ουδέποτε υπήρξε «αγκιστρωμένος» με καρέκλες και αξιώματα.