Επιχείρηση Καλλωπισμού Ηλικιωμένων από το ΚΕ.Σ.Ο

Στο γηροκομείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Άγιος Θεράποντας Ζωγράφου στα Άνω Ιλίσια, βρέθηκε το πρωί η Ομάδα «Επιχείρηση Καλλωπισμού Ηλικιωμένων» του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ με σκοπό την περιποίηση και τον καλλωπισμό των 22 φιλοξενούμενων ανδρών και γυναικών.

Σπουδάστριες του Εργαστηριού Δεξιοτήτων Κομμωτικής του ΚΕ.Σ.Ο υπό τον εκπαιδευτή κ. Γιώργο Νικολαΐδη & της Αισθητικής-Ονυχοπλαστικής υπό την επιτήρηση της καθηγήτριας τους κας Τζόυς Σαχσανίδου, έβαλαν την τέχνη και τη μαεστρία τους, για την περιποίηση των γιαγιάδων και των παππούδων. Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ για δεύτερη χρονιά φέτος λειτουργούν στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD.

Στην ομάδα Καλλωπισμού συμμετείχαν και σπουδάστριες του Δ΄ εξαμήνου του ΙΕΚ Δ.ΥΠ.Α Ηρακλείου Αττικής – Τμήμα Ποδολογίας, που συντόνιζε η καθηγήτρια Katerina Arapoglou και δική μας καθηγήτρια από το 2018-2022.

Στην επίσκεψη ανθρωπιάς παραβρέθηκαν εκ του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ η κα. Μαρία Τάταρη, η Διευθύντρια Μ. Πίνη, η Κοινωνική Λειτουργός Ειρήνη Χαιρέτη, η Ψυχολόγος Κωνσταντίνα Δήμα και ο συντονιστής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

Ως ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ από τα περισσεύματα του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου μεταφέραμε για τους ηλικιωμένους πάνες ακράτειας. Ενώ από τις δημιουργίες του τμήματος Κοπτικής-Ραπτικής μεταφέραμε λινές μάσκες προστασίας πολλαπλών χρήσεων.

Η επίσκεψη, δημιούργησε ανάταση και ευεξία σε ωφελούμενους/νες, που θυμήθηκαν ιστορίες από τη ζωή τους, έδωσαν συμβουλές και πολλές–πολλές ευχές.