Επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ακυρωθείσης της πτήσεως της επιστροφής του στην Πόλη για τεχνικούς λόγους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέμεινε μία επιπλέον ήμερα (την Πέμπτη, 12 Μαΐου) στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την ημέρα αυτή ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία, μαζί με άλλους συνέδρους της Συναντήσεώς τους, να επισκεφθεί την αρχαία πόλη Diriyah και να ξεναγηθεί στα εκεί παλαιά ανάκτορα των βασιλέων, τα οποία επισκευάστηκαν επιμελώς με τη συνεργασία της UNESCO, να παρακολουθήσει δε και σχετικό πρόγραμμα «Ήχος και φως».

Μετά τη συμμετοχή Του και στο επακολουθήσαν επίσημο δείπνο στους αυτούς χώρους, επισκέφθηκε και ευλόγησε το ελληνικό εστιατόριο «Μεράκι», συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδος, κ. Αλέξιο Κωνσταντόπουλο και τον επιτετραμμένο της εν Riyadh Πρεσβείας της Τουρκίας, κ. Gönenç Ağacıkoğlu.

Από εκεί, μετέβησαν στο διεθνές αεροδρόμιο King Khalid, όπου η Α.Θ.Παναγιότης προεπέμφθη μετά τιμών υπό των επισήμων με επικεφαλής τον Δρα Mohammed bin Abdul Karim Al-Issa, Γεν. Γραμματέα του Παγκοσμίου Μουσουλμανικού Συνδέσμου, και απέστρεψε στην Πόλη όρθρου βαθέος της επομένης, Παρασκευής, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Τριτεύοντος κ. Καλλινίκου, των λοιπών μελών της συνοδείας Του αναχωρησάντων προς άλλες κατευθύνσεις λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους.

Τον Πατριάρχη υπεδείχθησαν στο αεροδρόμιο ο Επίτροπος Αυτού, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, και ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος.