Επέστρεψαν στις οικίες τους οι περισσότεροι Μητροπολίτες – Ανακοίνωση θα εκδώσει η ΔΙΣ

Τρία άτομα παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως και Κηφισίας, καθώς και ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου.

Όλοι οι άλλοι έχουν εξελιχθεί και έχουν επιστρέψει στο σπίτια τους. Ο δε μητροπολίτης Γλυφάδας συμμετέχει σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία από ώρα σε ώρα θα βγάλει και ανακοίνωση για να καταδικάσει το γεγονός.

Υπενθυμίζεται ότι Ιερέας που δικαζόταν σε συνοδικό δικαστήριο στον χώρο της Ιεράς συνόδου, να έριξε καυστικό υγρό σε συνοδικούς Μητροπολίτες.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γραμματέας της Επιτροπής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος έχει υποστεί έγκαυμα δευτέρου βαθμού.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρέθηκε λίγα λεπτά μετά την επίθεση εναντίον Μητροπολιτών με βιτριόλι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ επισκέφτηκε και το ΚΑΤ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τους συνεργάτες του που έσπευσαν μετά την επίθεση.

“Αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των γιατρών θα το ξεπεράσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως ο εν λόγω ιερέας-δράστης της επίθεσης, δικαζόταν “για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημα του. Έριξε βιτριόλι τος όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Πιστεύω ότι με την επίβλεψη του ιατρικού προσωπικού και του υπουργού, θα πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Μας προβληματίζει, διότι είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα, και θέλει προσοχή για να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία”, πρόσθεσε.