Επεκτείνεται το lockdown στο Σύδνεϋ – Περαιτέρω περιορισμοί στη δημόσια λατρεία

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας έχουν πλέον επεκταθεί και καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή του Σύδνευ, το Blue Mountains, το Wollongong και το Central Coast.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 6:00 μ.μ. σήμερα έως τις 11:59 μ.μ. την Παρασκευή 9 Ιουλίου, η δημόσια λατρεία σε όλες τις εκκλησίες μας που βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές θα διακοπεί

Οι ιερές Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνεχίσουν να τελούνται μόνο από τον ιερέα και τον ψάλτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, σε περίπτωση προγραμματισμένης βάπτισης ή γάμου για το διάστημα μέχρι τις 9 Ιουλίου, οι ενδιαφερομένου καλούνται να επικοινωνήσουν με τον εφημέριο της Ενορίας για να προβούν σε αλλαγή του προγραμματισμού.

Αναφέρεται ότι για λόγους κατανόησης, μόνο γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για αύριο θα μπορούν να τελεστούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι με την προηγούμενη εγκύκλιο διακόπτεται προσωρινά η δημόσια λατρεία σε οχτώ ιερούς ναούς του Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου έχει καταγραφεί ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στο ίδιο εγκύκλιο σημείωμά του προς τον Κλήρο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος σημειώνει ότι “με πολλή λύπη παρακολουθώ τις δυσάρεστες εξελίξεις σχετικώς με τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Σύδνεϋ”.